Bakara, Mülk ve Fetih surelerinin kaçar ayet olduğu, nerede indirildiği vb. hususlar hakkında bilgiler edininiz

Bakara, Mülk ve Fetih surelerinin kaçar ayet olduğu, nerede indirildiği vb. hususlar hakkında bilgiler edininiz
Bakara, Mülk ve Fetih surelerinin kaçar ayet olduğu, nerede indirildiği vb. hususlar hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bakara: Bakara suresi 286 ayetten oluşur ve Mekke’de, Veda Haccı sırasında indiğine inanılır.
Mülk: Mülk suresi 30 ayetten oluşur ve Tur suresinden sonra, Hâkka sûresinden önce Mekke’de nâzil olmuştur.
Fetih: Fetih suresi 29 ayetten oluşur ve Hicretten altı yıl sonra Medine’de nazil olmuştur.

Bakara suresi, Toplamda 286 ayetten oluşan Bakara Suresi, Kur'an-ı Kerim içerisinde 1,2 ve 3. cüzdedir. Bununla beraber bakarız suresi Kur'an-ı Kerim'de 2. sayfadan başlar. Bu doğrultuda 2. sayfa ile başlamasının yanı sıra 50. sayfaya kadar devam eder. Böylece Bakara suresini 49 sayfadan oluştuğunu söylemek mümkün. Bu yönüyle de Bakara Suresi Kur'an-ı Kerim'deki en uzun sure şeklinde ifade edilmektedir. Kur'an-ı Kerim'in 2. sayfasından başlamak suretiyle 50. sayfaya kadar Bakara suresini okumak mümkün. Bu doğrultuda 1. cüz 1. ayetten 141 ayete kadar devam eder. 2. cüz ise 142. ayetten başlar ve 253 ayete kadar devam eder. 3. cüz ise 253. ayetten başlayarak sure tamamlanır.

Fetih suresi, Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır. Sûre de başlıca, hicretin altıncı yılında Hz.Peygamber ile Mekke’li müşrikler arasında gerçekleşen Hudeybiye antlaşması, cihad, savaştan geri kalan münafıklar ve Mekke’nin fethedileceği müjdesi konu edilmektedir.

Mülk suresi, Mekke döneminde inmiştir. 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMülk”kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, Allah’ın azameti, Allah’ın birliğinindelilleri ve öldükten sonra dirilmeyi inkâr edenlerin akıbetleri konuedilmektedir

79
0
26
0
0
0
82
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.