Bakara suresi, 152. ayeti ibadetlerin insanın Allah (c.c.) ile iletişimdeki yeri ve önemi

Bakara suresi, 152. ayeti ibadetlerin insanın Allah (c.c.) ile iletişimdeki yeri ve önemi
Öyleyse siz beni (ibadetle) anın ki ben de sizi anayım Bakara suresi, 152. ayeti ibadetlerin insanın Allah (c.c.) ile iletişimdeki yeri ve önemi açısından yorumlayınız

“Öyleyse siz beni (ibadetle) anın ki ben de sizi anayım…” (Bakara suresi, 152. ayet.) Bu ayeti ibadetlerin insanın Allah (c.c.) ile iletişimdeki yeri ve önemi açısından yorumlayınız.

Yukarıdaki ayetin ibadetlerin insanın Allah (c.c.) ile iletişimdeki yeri ve önemi:

Yüce Allah (c.c) yukarıdaki ayette bize açıkça belirtmiştir ki, ibadet yaparak kendisine ulaşabiliriz. Yine ibadetlerimiz sayesinde yüce Allah ile iletişimimizi güçlendirebiliriz. Böylece Allah (c.c) 'da bizleri anar. Şüphesiz ki Allah merhametlilerin en merhametlisidir. Allah, her şeyi bilir, işitir ve görür. Bunu dikkate almalı ve ona göre davranmalıyız.

Öyleyse yüce Allah'a bol bol ibadet etmeli ve şükretmeliyiz. Ardında sabrederek beklemeli ve dua etmeliyiz. Böylece Allah'ın bize geri dönüşü muhakkak olacaktır. Sabır etmeli ve Allah'a sığınmalıyız.

52
4
52
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.