Bakara suresi 177. ayetinin meali

Bakara suresi 177. ayetinin meali
Kur’an-ı Kerim mealinden Bakara suresi 177. ayetinin mealini yazınız, Bakara suresinin 177. ayetinde verilmek istenen mesaj nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

﴾177﴿ Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz erdemlilik değildir. Asıl erdemli kişi Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman eden; sevdiği maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olanlara harcayan; namazı kılıp zekâtı verendir. Böyleleri anlaşma yaptıklarında sözlerini tutarlar; darlıkta, hastalıkta ve savaş zamanında sabrederler. İşte doğru olanlar bunlardır ve işte takvâ sahipleri bunlardır.

Bakara Suresi 177. Ayette verilen mesajlar, sadece ilki ile sınırlı kalmamaktadır. Birinci bölümde “yüzlerin doğu ve batıya çevrilmesinin” asıl iyilik olmadığı vurgulanırken ikinci bölümde ise asıl iyiliğin neler olduğu aktarılmaktadır. İmanın şartları 6’dır. Bunlar;

  • Allah’a iman,
  • Meleklere iman,
  • Kitaplara iman,
  • Peygamberlere iman,
  • Ahiret gününe iman,
  • Kadere, yani hayır ve şerlerin (iyilik ve kötülüklerin) Allahü teâlâdan olduğuna iman etmek.

Bakara Suresi 177. Ayette verilen masaj da tam olarak ikinci bölümde imanın şartlarını anlatmaktadır. İmanın şartlarına ek olarak gerçek manada bir insanın iman etmesi için yapması gereken diğer şeyler de aktarılmaktadır.

Arkadaşlarınızla Bakara suresinin 177. ayetinin mealini birkaç defa okuyunuz. Yapılan açıklamaları da dikkate alarak ayetlerle ilgili aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

♦ Kim, kime söylüyor
Cevap: Erdemlik yüzünü Allah’a, ahiret gününe inananlar ,namaz kılıp zekat veren ve oruç tutan kimselerdir. Takva sahipleri bu kimselerdir.

♦ Ayetin ana konusu nedir?
Cevap
: Bakara Suresi 177. ayetinde Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: “İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.”

♦ Ayette geçen temel kavramlar nelerdir?
Cevap
: Yardımlaşma, iyilik, muhtaç kimseler, paylaşma.

♦ Muhataplardan ne yapmaları isteniyor?
Cevap
: İnsanların zor zamanlarda sabırla davranmaları, soğukkanlılıklarını yitirmemeleri, paylaşımlarda bulunmaları her zaman için başkalarının da yardımına koşmaları istenmiştir.

491
906
676
52
69
254
201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum