Bakara suresi 177. ayette iyilik kapsamında zikredilen ibadetleri sıralayınız ve kendi çevrenizde gördüğünüz iyilik örnekleri

Bakara suresi 177. ayette iyilik kapsamında zikredilen ibadetleri sıralayınız ve kendi çevrenizde gördüğünüz iyilik örnekleri
Bakara suresi 177. ayette iyilik kapsamında zikredilen ibadetleri sıralayınız ve kendi çevrenizde gördüğünüz iyilik örneklerini yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : ﴾177﴿ Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz erdemlilik değildir. Asıl erdemli kişi Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman eden; sevdiği maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olanlara harcayan; namazı kılıp zekâtı verendir. Böyleleri anlaşma yaptıklarında sözlerini tutarlar; darlıkta, hastalıkta ve savaş zamanında sabrederler. İşte doğru olanlar bunlardır ve işte takvâ sahipleri bunlardır.
Bakara suresi 177. ayette iyilik kapsamında zikredilen ibadetleri sıralayınız ve kendi çevrenizde gördüğünüz iyilik örneklerini yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Bakara Suresi 177. ayette zikredilen iyilik kapsamındaki ibadetler şunlardır: Allah'a inanmak, Âhiret Günü'ne iman etmek, meleklere inanmak, kitaplara ve peygamberlere iman etmek, sevilen maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olanlara harcamak, namaz kılmak ve zekâtı vermek.
Kendi çevremde gördüğüm iyilik örnekleri ise şunlardır: Yaşlı komşulara alışveriş yapmak, sokak hayvanlarına mama ve su koymak, arkadaşlara yardım etmek ve birlikte çalışmak, çevreyi temiz tutmak için çöp toplamak, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunmak, ve okulda zor durumda olan öğrencilere destek olmak gibi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.