Bakara suresi, 213. ayeti dinin kaynağı açısından yorumlayınız

Bakara suresi, 213. ayeti dinin kaynağı açısından yorumlayınız
Bakara suresi, 213. ayeti dinin kaynağı açısından yorumlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

YORUMLAYALIM

“İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere kitapları hak olarak indirdi. Kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra o konuda ancak; kitap verilenler, aralarındaki kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah iman edenleri, kendi izniyle, onların hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe iletti. Allah, dilediğini doğru yola iletir.” (Bakara suresi, 213. ayet.) Yukarıdaki ayeti dinin kaynağı açısından yorumlayınız.

Yüce Allah (c.c) göndermiş olduğu peygamberler ve kutsal kitaplar dinimizin kaynağıdır. Hayat içerisinde neler yapmamız, nasıl davranmamız ve kurallarla beraber anlaşmazlıklarımızı nasıl çözebileceğimiz hakkında yol gösterici ayetler göndermiştir. İşte bizde Yüce Allah (c.c) Peygamberinin ve kutsal kitaplarının gösterdiği yolda ilerlemeliyiz.

5
2
5
6
5
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum