Bakara suresi, 261. ayette anlatılmak istenen nedir

Bakara suresi, 261. ayette anlatılmak istenen nedir
Bakara suresi, 261. ayette anlatılmak istenen nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah dilediğine kat kat verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.” (Bakara suresi, 261. ayet.)
Yukarıdaki ayette anlatılmak istenen nedir?

Ödev cevabı kısaca : Bu ayette, mallarını Allah'ın yolunda harcayanların sevapları ve bereketi vurgulanır. Harcadıkları miktardan çok daha fazlasını kazanacaklarına, Allah'ın lütfu ve cömertliğiyle ödüllendirileceklerine dikkat çekilir. Bu ayet, sadaka verenlerin Allah'ın rızasını kazanarak hem dünyada hem de ahirette ödüllendirileceğini anlatır.

1
0
1
0
1
0
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.