Bakara suresi, 265. ayet mealine göre infak etmenin kişiye kazandırdıkları nelerdir

Bakara suresi, 265. ayet mealine göre infak etmenin kişiye kazandırdıkları nelerdir
Bakara suresi, 265. ayet mealine göre infak etmenin kişiye kazandırdıkları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Allah’ın rızasını kazanmak arzusuyla ve kalben mutmain olarak mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yüksekçe bir yerdeki güzel bir bahçenin durumu gibidir ki, bol yağmur alınca iki kat ürün verir. Bol yağmur almasa bile ona çiseleme yeter. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görendir.” (Bakara suresi, 265. ayet.) Yukarıdaki ayet mealine göre infak etmenin kişiye kazandırdıkları nelerdir? Arkadaşlarınızla bu konuyu tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : İnfak etmek, malını Allah'ın rızası için harcamak anlamına gelir. Bu eylemin bireye kazandırdıkları arasında içsel huzur, malın bereketlenmesi, toplumsal dayanışma, sadaka ve iyilik hissi, Allah'ın gözünde değerli olma gibi olumlu etkiler bulunmaktadır. Infak, bireyin manevi ve toplumsal hayatına olumlu katkılarda bulunarak Allah'a yakınlaşma fırsatı sunar.

Allah rızâsı için ve içlerinden gelerek, gönüllerindeki inancın yönlendirdiği bir karara dayanarak muhtaçlara yardım edenler, bu niyet, şuur ve samimiyetin derecesine göre sonuç alacaklardır; tıpkı zararlı rüzgârlara kapalı bir yamaçta yapılmış, bol yağmurda bol mahsul, az yağmurda az da olsa yine bir mahsul veren bahçe gibi. Muhtaçlara yardımı, Allah rızâsı dışında bir maksatla yapanların misali ise âyette tasvir edilen bahçedir; yani sadakadır, verilen maldır, paradır. Bunlar verilmiş ve servet eksilmiştir; fakat bunlar, verene ecir ve sevap kabilinden hiçbir şey getirmez. Böyleleri bir gün bu ecir ve sevaba muhtaç olduklarında dünyadaki servetin, yakınların, dostların fayda veremediği âhirette –tıpkı gençliğinde yaşlılık yılları için hazırladığı serveti yanıp kül olmuş ihtiyar gibi– elleri boş kalıverirler.

Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 1 Sayfa: 421-422

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.