Bakara suresi 285, Tevbe suresi 71 ve Enfal suresi 2. ayetlerin meali

Bakara suresi 285, Tevbe suresi 71 ve Enfal suresi 2. ayetlerin meali
Bakara suresi 285; Tevbe suresi 71 ve Enfal suresi 2. ayetlerinin mealini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bakara Süresi 285 Ayet Meali; Allah’ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. "O’nun elçileri arasında ayırım yapmayız" ve "İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır" dediler.

Tevbe Süresi 71 Ayet Meali; Müminlerin erkekleri de kadınları da birbirlerinin velîleridir; iyiliği teşvik eder, kötülükten alıkoyarlar, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah ve resulüne itaat ederler. İşte onları Allah merhametiyle kuşatacaktır. Kuşkusuz Allah mutlak güç ve hikmet sahibidir.

Enfal Süresi 2 Ayet Meali; Müminler o kimselerdir ki, Allah’ın adı anıldığında yürekleri titrer, kendilerine Allah’ın âyetleri okunduğunda bu onların imanlarını arttırır. Onlar yalnızca rablerine güvenirler.

Not: Mealler diyanet.gov.tr adresinden alınmıştır.

14354
4965
14266
2256
2340
2148
3295
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum