Bakara suresi 83. ayetinde verilen mesajlar

Bakara suresi 83. ayetinde verilen mesajlar
Bakara suresi 83. ayetinde verilen mesajlar nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bakara suresi 83. ayet: “Hani, biz İsrailoğulları’ndan, ‘Allah’tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekâtı vereceksiniz.’ diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz.”

Bu ayette Yüce Allah’tan başka ilah tanımamak, ana-babaya, akrabaya, yetimlere ve yoksullara iyilik etmek, insanlara güzel söz söylemek, namaz kılıp zekât vermek, birbirinin kanını dökmemek gibi yükümlülükler hatırlatılmaktadır.6 Yine bu ayette verilen sözlerin tutulması gerektiği bildirilmiştir. Kulluğun insanlara iyilik etmekten geçtiği belirtilmiştir. Anne-babaya, akrabaya, yetimlere ve yoksullara iyilik etmenin, insanlara nezaketle davranmanın Allah’a (c.c.) kulluk görevi olduğu vurgulanmıştır.

7
5
7
5
6
6
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.