Bakırçay Üniversitesi kayıt işlemleri

Bakırçay Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 İzmir Bakırçay Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında açılacak olan ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak, gerçekleştirebilirsiniz.

Üniversitemiz programlarının tamamında (Tıp Fakültesine yerleşen adaylar hariç) E-Kayıt uygulaması yapılmaktadır. Tıp Fakültesine yerleşen öğrencilerimizin tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerektiğinden kayıt işlemleri şahsen müracaat etmeleri halinde Üniversitemizde yapılacaktır.

E-Devlet Üzerinden Kayıt için Tıklayınız

E-Devlet sistemi üzerinden online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri gerekmemektedir. Kayıt sürecini E-Devlet sistemi üzerinden tamamlayan öğrencilerimizden lise diploması da dahil olmak üzere hiçbir belge talep edilmeyecektir.

Online kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin ise 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

2019 – 2020 eğitim – öğretim yılı dersleri 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kaydı yaptırmayacak olup, güz dönemi ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

*** Önemli Not:

  • Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri Üniversitemizde yapılacaktır. Bu öğrencilerimizden Kesin kayıt için aşağıdaki belgeler istenecektir.
  • Tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu.
  • Lise diploması veya geçici mezuniyet belgesi.
  • Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimiz 1’inci, 2’nci ve 3’üncü sınıf eğitimlerini Dokuz Eylül Üniversitesinde sürdüreceğinden kesin kayıt işlemleri Üniversitemiz tarafından yapılacak olmasına rağmen, ders kayıtlarını Dokuz Eylül Üniversitesinde yaptıracaklar ve gerek akademik takvim gerekse mevzuat açısından Dokuz Eylül Üniversitesi hükümlerine tabi olacaklardır.

Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak olan öğrenciler ile önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvuruda bulunarak geçici kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Mezun olduklarını belirten resmi yazı veya diplomaları ile 31 Aralık 2019 tarihinde kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. 31 Aralık 2019 tarihine kadar mezun olduklarına dair resmi yazı veya diplomalarını ibraz etmeyen öğrencilerin geçici kayıtları silinerek asıl kayıt hakları iptal edilecektir.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak birden fazla yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan normal öğretim öğrencileri katkı payı ödeyeceklerdir.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Dikkat Edilecek Hususlar:

* Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış olduğunuz dersler için 16-30 Eylül 2019 tarihleri arasında muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini kayıt yaptırdığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna şahsen başvuru yapabilirsiniz.

* İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri programına yerleşen öğrencilerimiz için 11-12 Eylül 2019 tarihlerinde Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik ve Muafiyet Sınavı yapılacaktır. Yapılacak sınavdan başarısız olan öğrencilere 1 yıl süreli Zorunlu Hazırlık Programı uygulanacaktır.

* Üniversitemiz bünyesindeki bütün programlarda okutulmakta olan ortak zorunlu ders olan Yabancı Dil (İngilizce) dersleri için yapılacak olan Yabancı Dil (İngilizce) muafiyet sınavı 18 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olup, sınava yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz katılabileceklerdir. Sınav ile ilgili ayrıntılı duyuru web sitemizden ayrıca ilan edilecektir.

Güncel ve detaylı bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.