Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesiyle tarihteki hangi ticaret yolu canlandırılmak istenmiştir

Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesiyle tarihteki hangi ticaret yolu canlandırılmak istenmiştir
Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesiyletarihteki hangi ticaret yolucanlandırılmak istenmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bakü - Tiflis - Kars Demir Yolu Projesiyle tarihteki İpek Yolu ticaret yolu canlandirilmak istendi. Bu ticaret yolu Türkiye’nin uluslararası alanda ekonomik rolünü oldukca olumlu sekilde etkileyecektir.

Çünkü Türkiye, Asya ve Avrupa'nın arasında yer alan bir ülkedir. Türkiye, Bakü - Tiflis - Kars Demir Yolu Projesi sayesinde ticari ve ekonomik guc elde edecek, yükler demir yolu ile hızlı şekilde Doğu'dan Batı'ya gönderilecek, Batı'dan da Doğu'ya gidecektir. Tıpkı tarihteki İpek yolu gibi önemli bir rol üstlenecektir.

İpek yolunun değerini ve önemini hepimiz bilmekteyiz. Tarihte İpek Yolu'na egemen olan devletler oldukça güclenmislerdir. Osmanlı İmparatorluğu İpek yolunu ele gecirdiğinde devlete ekonomik yönden büyük ölçüde katkı sağlamıştı. Bu demir yolu tamamlandıgında ülkemize büyük ölçüde ekonomik güç sağlayacaktır. Tıpkı tarihteki İpek yolu gibi, ticari bir yol olacak ve güç getirecektir.

6
6
6
6
6
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.