Balıkesir Üniversitesi'nde kayıtlar pazartesi günü başlıyor

Balıkesir Üniversitesi'nde kayıtlar pazartesi günü başlıyor
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof.Dr. Mahir Alkan, üniversitelerinde kayıt işlemlerinin 3 Eylül Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Alkan, 4 bin 655'i fakülte, 6 bin 303'ü iki yıllık yüksek

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof.Dr. Mahir Alkan, üniversitelerinde kayıt işlemlerinin 3 Eylül Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Alkan, 4 bin 655'i fakülte, 6 bin 303'ü iki yıllık yüksek öğretim, 492'si yüksek lisans ve doktora öğrencinin yeni dönemde kayıt yaptırmasını beklediklerini bildirdi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Alkan, bu yıl ilk defa 10 binin üzerinde öğrenci kayıt yaptıracağını kaydetti. Balıkesir Üniversitesi öğrenci sayısının yeni kayıt yaptıracaklarla 40 bini aşacağını belirten Rektör Alkan, üniversiteye kayıtların 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Alkan, "Bu yıl üniversitemizi 4 bin 655 fakülte, 6 bin 303 2 yıllık yüksek öğretim öğrencisi kazandı. Ayrıca bu yıl 492'de yüksek lisans ve doktora öğrencisi okulumuzu kazananlar arasında. Şuan için 737 boş kontenjanımız var. Bu kontenjanların başvuru tarihleri ise kayıt dönemi sonrasında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenecek." dedi.

Üniversitede şuan için kayıt yaptıracaklarla birlikte 38 bin 875 öğrencinin öğrenim göreceğini ifade eden Alkan, "Üniversitemizi kazanan ve kayıt yaptıracak olan öğrencilerimize şimdiden hoş geldin diyoruz. Üniversitemizde aile ortamı var. Gerek akademik personelimiz gerekse diğer üniversite personelimiz öğrencilerimize birer aile bireyi gibi karşılayacaklar." diye konuştu..

Rektör Alkan, 1992 yılında kurulan ve şu anda bünyesinde 9 fakülte, 5 enstitü, 6 yüksekokul, 16 Meslek Yüksekokulu bulunan BAÜ'de 35 bin öğrenciye eğitim gördüğünü yeni kayıtlarla bu sayının daha artacağını vurguladı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, üniversitesinin bu yıl 20. kuruluş yılını kutladığını ve Çağış Kampüsü'nün de her geçen gün daha modern bir yapıya kavuştuğunu aktardı.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.