Bankette yürüyen yayalar hangi kurallara uymalı

Bankette yürüyen yayalar hangi kurallara uymalı
Bankette yürüyen yayalar hangi kurallara uymalıdır, yayalar yaya kaldırımı olmayan yollarda gidiş yönlerine göre sol banketten yürümelidir.

Banketler, kara yollarında özellikle sağ tarafta zeminle aynı seviyede ve zeminden farklı olarak çakıllı bir şekilde yapılan yollardır. Banketler yaya yolu olarak kullanılmaktadır.

Bankette yürüyen yayaların uyması gereken kurallar, yolun sağ tarafından gitmek, parlayan kıyafetler giymek, fener kullanmak ve çok dikkatli olmak şeklindedir.

Yaya kaldırımı bulunmayan kara yollarında taşıt yollarının yan kısmında banket bulunur. Banketlerden yürüyen yayalar kendi gidiş yönlerine göre sol taraftaki banketi kullanmalıdır. Eğer grup hâlinde gidiliyorsa tek sıra olarak yürünmeli ve taşıt yolu işgal edilmemelidir

Banket: Yaya yolu ayrılmamış karayolunda, taşıt yolu kenarı ile şev başı veya hendek iç üst kenarı arasında kalan ve olağan olarak yayaların ve hayvanların kullanacağı, zorunlu hallerde de araçların faydalanabileceği kısma denir.

1132
1353
2005
410
410
611
2200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.