Baraj gövdesinde, aşağı doğru inildikçe baraj duvarları neden kalınlaşır

Baraj gövdesinde, aşağı doğru inildikçe baraj duvarları neden kalınlaşır
Baraj gövdesinde, aşağı doğru inildikçe baraj duvarları neden kalınlaşır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Baraj gövdesinde, aşağı doğru inildikçe baraj duvarları neden kalınlaşır

Ödev cevabı kısaca : Baraj gövdesinin alt kısmındaki duvarların kalınlaşması, artan su basıncına dayanıklılığı sağlamak için yapılır. Barajın alt kısmındaki duvarların kalınlaştırılması, bu artan basınca dayanacak kadar sağlam olmalarını sağlar. Böylece suyun güvenli bir şekilde tutulması ve istenen amaçlar için kullanılabilmesi mümkün olur. Bu nedenle barajların yapımında, baraj gövdesinin alt kısmındaki duvarlar genellikle daha kalın ve sağlam malzemelerle inşa edilir. Bu, barajın dayanıklılığını artırır ve su basıncına karşı güvenliği sağlar.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.