Barış kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir

Barış kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir
Barış kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Barış kelimesinin zıt-karşıt anlamı, anlamlısı: Savaş, Cenk, Cihat, Dövüş, Harp
Barış
kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Sulh, Hazar, Müsalaha, Barışmak

Barış kelimesi Türkçe de fazla tercih edilen ve kullanılan kelimelerin başında gelmektedir. Türkçede her kelimenin bir eş ve zıt anlamı bulunmaktadır. Barış kelimesinin de bir zıt anlamı var olmaktadır. Barış kelimesinin zıt anlamlısını savaş kelimesi oluşturur. Barış kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır.

Barış kelimesinin eş anlamını ise sulh kelimesi oluşturmaktadır. Zıt anlamlı kelime bir kelimenin karşıtı, tam tersi anlamına gelen, o kelimenin ifade edilmemesidir. Eş anlamlı kelime ise bir kelimenin aynı anlama gelen diğer bir kelime anlamını oluşturmaktadır. Türkçe dersi için önemli bir konuyu oluşturan zıt anlam her yaştan insanın bilmesi gereken bir unsurdur.

0
114
345
3
18
249
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.