Barış Manço hayatı İngilizce ve Türkçe

Barış Manço hayatı İngilizce ve Türkçe
Barış Manço'nun hayatını İngilizce ve Türkçe olarak yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Barış Manço’nun İngilizce ve Türkçe hayatını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Barış Manço’nun İngilizce Hayatı

Barış Manço was born in 1943. His father’s name is Hakkı and his mother’s name is Rikkat Manço. His mother’s was The Turkish Art Music artist. He went Galatasaray High School and he founded a music group with his friends in Galatasaray High School. The group’s name was ”Kafadarlar” and that was his first group. He went to Belgium.He joined a music group in Belgium. It’s name was ”Lemistgress”. This group had American, Belgian, Italian, North American, and British musicians. After that, he went to Paris. He made two records in 1966, Paris. The he returned to Turkey in 1970. In 1971, he studied together with ”Moğollar” After that, he founded ” Kurtalan Ekspres” music group. He got married to Lale Manço in 1978. They had two sons.Doğukan and Batıkan. He made a song and its name was ”Ben bir şarkıyım ” so he won a gold medal in ”Gold Orfe”. He became guests on lots of TV programs in other countries. He did lots of TV program. He died unexpectedly on 31st January 1999, from a heart attack.

Barış Manço’nun Türkçe Hayatı

Barış Manço 1943 yılında doğdu. Babasının adı Hakkı, annesinin adı Rikkat Manço’dur. Annesi, Türk Sanat Müziği sanatçısıydı. Galatasaray Lisesi’ne girdi ve Galatasaray Lisesi’nde arkadaşlarıyla bir müzik grubu kurdu. Grubun adı ”Kafadarlar” idi ve ilk grubu oldu. Belçika’ya gitti. Belçika’daki bir müzik grubuna katıldı. Adı “Lemist” idi. Bu grubun Amerikan, Belçikalı, İtalyan, Kuzey Amerika ve İngiliz müzisyenleri vardı. Daha sonra Paris’e gitti. 1966’da Paris’te iki kayıt yaptı. 1970 yılında Türkiye’ye döndü. 1971 yılında ”Moğollar” ile birlikte çalıştı. Ardından ”Kurtalan Ekspres” müzik grubunu kurdu. 1978’de Lale Manço ile evlendi. Doğukan ve Batıkan adlı iki oğulları oldu. Adı “Ben bir şarkıyım” olan bir şarkı yaptı ve “Altın Orfe”de altın madalya kazandı. Başka ülkelerde birçok TV programına konuk oldu. Pek çok TV programı yaptı. 31 Ocak 1999’da beklenmedik bir şekilde kalp krizinden öldü.

687
577
375
542
63
134
1504
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.