Barış Manço’nun en sevdiğiniz şarkısı hangisidir

Barış Manço’nun en sevdiğiniz şarkısı hangisidir
Barış Manço’nun en sevdiğiniz şarkısı hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bana göre Barış Manço’nun en sevdiğim şarkısı  domates, biber, patlıcan şarkısıdır.

  • Barış Manço bu şarkı sözlerinde sebzelerden bahsetmektedir. Barış Mançon'nun en büyük amacı çocukların dengeli beslenmelerini sağlamaktır. Bunun için sebzeleri anlatan ve çocukların akıllarına sokmak ve kazımak için uğraş vermiştir.
  • Domates, biber ve patlıcan bizim hayatımızın bir parçasıdır. Sokaklarda sebze satmak için uğraşan insanlar  hayatın bir gerçeğidir.Barış Manço'yu Barış Manço yapan bu hayatın içinde oluşu ve bunu bize anlatma yöntemidir. Duygularını anlatırken  bile süslü kelimeler ile değil günlük hayattan sözler kullanmıştır.
  • Bu şarkı dünyanın bir çok yerinde kendi dillerine çevrilerek söylenmiş ve çok sevilmiştir. Şarkı yazmak için süslü kelimelere ihtiyaç olmadığını her türlü kelime ile şarkı yazılabileceğini herkese göstermiştir.

102
27
103
27
27
27
27
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.