Bariyer ne demek, bariyer TDK sözlük anlamı nedir

Bariyer ne demek, bariyer TDK sözlük anlamı nedir
Bariyer ne demek, bariyer TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bariyer kelimesi Fransızca kökenli bir sözcük olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda Türkçede yer alan önemli sözcükler içerisinde yer alır.

Bariyer ne demek

Bariyer kelimesi Türkçe üzerinden çevrim ile beraber, ‘Engel’ biçiminde ifade edilmektedir. Özellikle taşıdığı bu anlamı ile beraber özel olarak hazırlanmış ve bazı yerlerde engel amaçlı kullanılan malzemeler şeklinde de ifade edilebilir. Tek başına veya cümle içerisinde amaca göre kullanılabilir.

Bariyer TDK sözlük anlamı nedir

Bariyer kelimesi Türkçede yerleşik olarak kullanılan önemli sözcüklerden biridir. Aynı zamanda Türk Dil Kurumu üzerinden ele alınması ile beraber, ‘Engel’ anlamına gelir. Taşımış olduğu bu anlam ile beraber günlük yaşamda yaygın olarak değerlendirilen önemli sözcüklerden biri olduğunu söylemek mümkün.

Bariyer kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Bariy.er kelimesi Fransızca kökenlidir. TDK’ye göre bariyer kelimesi ise şu anlama gelmektedir: Engel

1
0
0
1
1
82
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.