Barkod nasıl ortaya çıkmıştır

Barkod nasıl ortaya çıkmıştır
Barkod nasıl ortaya çıkmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Barkotlama ilk olarak 1966 yılında kullanılmaya başlandı. 1970 yılında Logicon inc. Evrensel bakkal ürünleri tanımlama kodunu (UGPIC Universal Grocery Products Identification Code) geliştirdi. IBM UGPIC çalışmasına dayalı ve bugünün UPC (Uniform Product Code )koduna benzer bir tasarım önerdi. 3 Nisan 1973 de komite IBM in önerdiği UPC sembolünü endüstri standarttı olarak seçti tarihten bu yana sistemin başarısı diğer kodlama sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulundu.

Barkodun Tarihçesi nde ilk UPC tarayıcının kullanılması 1974 yılında oldu. Haziran ayında ilk UPC tarayıcısı Troy Ohio da bir süpermarkette kuruldu. Barkotlu ilk ürün Wrigleys sakızıydı. Böylece ilk Barkod Okuyucular 1974 yılında kullanılmaya başlamış oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.