Barkod numaraları nasıl oluşturulur

Barkod numaraları nasıl oluşturulur
Barkod numaraları nasıl oluşturulur, barkod numarası nedir, barkod numarası nasıl oluşturulur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uluslararası olarak kullanılan barkod etiket sisteminde barkod numaraları 13 rakamdan oluşmaktadır. Bu rakamlara göre rakamların üzerinde bulunan çizgiler kalınlaşıp incelebilir.

Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.

Barkod numaralarının farklı tür ve çeşitlerde uluslararası standartları vardır, cihazlar bu standartlara göre barkod çıktısı alır ve bu barkodları okur. Standart ve yoğun olarak kullanılan barkodlar 13 hanelidir ve bu numaraların hepsinin bir anlamı vardı. Rastgele yazılan sayılar değildirler.

Barkod oluşumu şu şekildedir; İlk üç hane ülke veya simge kodudur. Ülke kodundan sonra gelen dört hane firma kodudur. Ülke kodundan sonra gelen beş hane ürün kodudur. Ülke kodundan sonra gelen tek hane ise kontrol kodudur. Barkod numaralarının standart oluşumu bu şekildedir.

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.