Başarı ve başarısızlık nedir

Başarı ve başarısızlık nedir
Sizce başarı ve başarısızlık nedir, bu kavramların kaderle ilişkisi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Başarı insanın sarf ettiği emek ve üstün sorumluluk, zeka sayesinde el de ettiği birikimdir. Başarısızlık ise elinden geleni yeteri kadar yapmayıp olumsuzluğa denir.

Başarılı veya başarısız olmanın kaderle ilişkisi vardır. Allah ezelde şöyle takdir buyurmuştur: Doğru ve ısrarlı bir şekilde çalışan kişi başaracaktır.

Başarılı veya başarısız olmanın büyük bölümü insanın özgürlük sınırları içindedir. Bu alanda insan, başarılı olmak için çaba sarf etmeli, kendisini başarıya ulaştırması için aynı zamanda dua etmelidir.

Zekamızı ve vücudumuzu geliştirmek için beslenmemize dikkat etmeli, doğru çalışmalı, bu alanda diğerlerinin çalışmalarından yararlanmalı, doğru teknikler kullanmalıyız.

Hiçbir şey yapmayıp çaresizlik ve tembellik içinde oturanlar başarısız ve başkasına muhtaç olur. Bu Allah’ın kaderde tayin ettiği bir kuraldır.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıyı da okudular

Size göre başarılı olmanın yöntemleri nelerdir, siz başarılı olmak için neler yapıyorsunuz yazımızı okumak için tıklayınız

1220
529
1332
141
65
69
878
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum