Basit bir elektrik devresindeki ampulleri çalıştırmak için kullanılan piller; televizyonu, bilgisayarı ya da bir ütüyü çalıştır

Basit bir elektrik devresindeki ampulleri çalıştırmak için kullanılan piller; televizyonu, bilgisayarı ya da bir ütüyü çalıştır
Basit bir elektrik devresindeki ampulleri çalıştırmak için kullanılan piller; televizyonu,bilgisayarı ya da bir ütüyü çalıştırabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ütüler elektrik ile çalıştırıldıkları için olmaz. Kumandalar pil ile çalışır ama televizyon ve bilgisayar ise aynı ütü gibi elektrikle ile çalışır. Basit bir devreyi çalıştıran piller bilgisayar, televizyon ve ütü aletlerini çalıştırmaz.

Elektrik şehir hatlarına dağıtılırken veya pil halinde satılırken farklı teknolojiler kullanılır. Bu teknolojiler alternatif akım ve doğru akım sistemleridir.

Alternatif akım:

  • Şehir hattı, yani evdeki prizler,
  • Fabrikalar ve sanayi tesislerindeki elektrik hatları gibi yerlerde bulunur.

Doğru akım:

  • Telefonunuz veya dizüstü bilgisayarınız doğru akıma ihtiyaç duyar. Prize taktığınız adaptör alternatif akımı doğru akıma çevirerek telefonunuz veya dizüstü bilgisayarınıza uygun doğru akım haline getirir.
  • Marketlerde veya başka yerlerde satılan piller devrede doğru akım yaratır.

Alternatif akım çok karmaşık bir olay, evinizdeki prizden gelen alternatif akım eğer elektrik mühendisi olursanız inceleyeceğiniz bir teknoloji.

Doğru akımı açıklamak alternatif akıma göre daha kolay, doğru akım sağlayan üreteçler size sürekli aynı akımı sağlar. Devreyi incelediğiniz her milisaniye aşağı yukarı aynı akımı görürsünüz.

Alternatif akım ile doğru akım ile çalışan cihazları bir diğerine direkt olarak bağlayamazsınız. Bunun için transformatör denen bobinlere ihtiyacınız var, cep telefonunuzun veya dizüstü bilgisayarınızın şarj aletleri bunlara örnektir. Bu yüzden marketten 150 tane 1.5 V pil alıp paralel bağlasanız, ucuna da televizyon, süpürge veya ütünün prizini taksanız bu cihazlar çalışmaz.

1
100
1
0
1
1
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.