Basit bir elektrik devresinin elemanları nelerdir

Basit bir elektrik devresinin elemanları nelerdir
Basit bir elektrik devresinin elemanları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Basit elektrik devreleri; elektrik devresi elemanları, üreteçler, ampul ve anahtardan meydana gelmektedir.

Üreteç: Elektrik devrelerinde elektrik akımının kaynağını oluşturan pil devrenin üreteci konumundadır.

Anahtar: anahtarlar devreye akım vermek için ya da devreden akımı kesmek için kullanılmaktadır. Bu cihazlar devreyi açmak ve kapamak amacı ile kullanılır. Anahtar açık olduğunda alıcıya giden akım kesilir, anahtar kapalı olduğunda ise akımın geçmesini sağlayan kumanda görevini görmektedir.

Ampul: Elektrik akımı sayesinde ışık ve ısı veren cihazlara ampul ismi verilir. Elektrik devrelerinde ampuller ile piller seri olarak devreye bağlanırlar. Seri bağlı devrelerde akımın kullandığı tek bir yol vardır. Bu akımlar üreteç kutupları arasındaki elektronların akması sayesinde gerçekleşmektedir.

Devre Elektrik: Elektrik donanımlarının meydana geldiği bağlantı ve bileşenlerin hepsine verilen isimdir. Elektrik devreleri elektrik akımının yol alması amacıyla birbirlerine bağlanmış olan bileşenler bütünüdür. Elektrik çoğu zaman ses, ışık ya da ısı gibi farklı enerji türlerini meydana getirmek amacı ile kullanılmaktadır.

28
201
8
185
7
8
200
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.