Basit harmonik hareket yapan bir cismin birim zamanda yaptığı titreşim sayısı hangi fiziksel büyüklükle ifade edilir

Basit harmonik hareket yapan bir cismin birim zamanda yaptığı titreşim sayısı hangi fiziksel büyüklükle ifade edilir
Basit harmonik hareket yapan bir cismin birim zamanda yaptığı titreşim sayısı hangi fiziksel büyüklükle ifade edilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Basit harmonik hareket yapan bir cismin birim zamanda yaptığı titreşim sayısı hangi fiziksel büyüklükle ifade edilir

Ödev cevabı kısaca : Basit harmonik hareket (SHM) yapan bir cismin birim zamandaki titreşim sayısı, frekans (f) ile ifade edilir. Frekans, birim zamandaki tekrar sayısını temsil eder ve genellikle Hertz (Hz) birimiyle ölçülür. Frekans, şu formülle ifade edilir:

f = 1/T​

Burada:

  • f, frekans,
  • T, periyottur.

Periyot, bir tam titreşimin tamamlanması için geçen zamanı temsil eder. Frekans ve periyot arasındaki ilişki, birim zamandaki titreşim sayısını ifade eder.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.