Basit harmonik hareket yapan bir cismin herhangi bir anda denge noktasına göre uzaklığı hangi kavramla ifade edilir

Basit harmonik hareket yapan bir cismin herhangi bir anda denge noktasına göre uzaklığı hangi kavramla ifade edilir
Basit harmonik hareket yapan bir cismin herhangi bir anda denge noktasına göre uzaklığı hangi kavramla ifade edilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Basit harmonik hareket yapan bir cismin herhangi bir anda denge noktasına göre uzaklığı hangi kavramla ifade edilir

Ödev cevabı kısaca : Basit harmonik hareket yapan bir cismin herhangi bir anda denge noktasına göre uzaklığı "uzanım" veya "deplasman" kavramlarıyla ifade edilir. Uzanım, cismin denge noktasından ne kadar uzaklaştığını belirtir. Bu genellikle x sembolü ile gösterilir.

Bu uzaklık veya deplasman, hareketin genliğini ve yönünü belirler. Genellikle, x = A cos(ωt+ϕ) formülü ile ifade edilir, burada:

  • A, genlik (maksimum uzaklık),
  • ω, açısal frekans,
  • t, zaman,
  • ϕ, faz açısıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.