Başkent seçilmesi Ankara şehrinin gelişmesini nasıl etkilemiştir

Başkent seçilmesi Ankara şehrinin gelişmesini nasıl etkilemiştir
Başkent seçilmesi Ankara şehrinin gelişmesini nasıl etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli Mücadele döneminde Anadolu’nun örgütlenmesinde yayınlanan genelgelerin ve yapılan kongrelerin sonucunda meclisin kurulması ve hükümetin faaliyete başlamasıyla Ankara’nın ismi daha çok duyulmaya başlanmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra da Ankara şehrinin başkent olması söz konusu olmuştur.

Ankara’nın başkent seçilmesi şehrin gelişmesinde etkili olmuştur. Diplomat ve bürokratların yaşadığı şehir olmuştur. Valilik ve belediyecilik hizmetleri bakımından gelişen bir şehir olmuştur. Siyasi özellikleri öne çıkan ve Türkiye’nin yüzü olan bir şehir olmuştur.

Milli Mücadele yıllarında hiç işgale uğramaması, ulaşım ve haberleşme bakımından elverişli olması, güvenlik ve örgütlenme bakımından uygun olması şehrin başkent olmasını sağlayan unsurlar arasında yer almaktadır.

104
12
34
1
4
5
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.