Baskın olan ekonomik etkinliğin tahıl tarımı olduğu bir bölgede sosyal yaşam nasıl olur

Baskın olan ekonomik etkinliğin tahıl tarımı olduğu bir bölgede sosyal yaşam nasıl olur
Baskın olan ekonomik etkinliğin tahıl tarımı olduğu bir bölgede sosyal yaşam nasıl olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Baskın olan ekonomik etkinliğin tahıl tarımı olduğu bir bölgede sosyal yasam pek fazla yaygın değildir. Tahıl üretimi yapan kişilerin hayatlarının birçok kısmı tarlada geçmektedir. Tahıl üretimi yapmak zahmetli ve uğraştırıcı bir süreçtir. Tahıl üretimi elde edebilmek için uğraş vermek gerekir. Tahıl üreten kişiler ayrıca hayvancılık ile de uğraş vermektedir. Bu nedenlerden dolayı bu kişilerin sosyal yaşamları pek fazla gelişmemiştir. Sosyal yaşama ayıracak vakitleri yoktur. Bu kişiler ancak diğer hayvancılık ve tahıl üretimi yapan kişiler ile iyi ilişkiler kurar. Onlar ile sosyal yaşamlarını geliştirirler.

Sosyal yaşam, gezmek, dolaşmak, spor yapmak, aktivitelere gitmek, yurt dışına çıkmak ve benzeri gibi faaliyetlerdir. Bu insanların bunları gerçekleştirecek maddi imkanları olmaz. Ayrıca zamanları da yoktur.

Baskın olan ekonomik etkinliğin tahıl tarımı olduğu bir bölgede sosyal yaşamın şu şekilde olması beklenir;

  • Bu tür bölgelerde sosyal yaşam çok gelişmemiştir.
  • Sosyal yaşamın az ya da hiç olmadığı bölgelerdir.
  • Tahıl tarımı ile ilgilenen kişilerin hayatlarının yarısından çoğu tarım alanlarında geçmektedir. Bundan dolayı sosyal hayatlarına ayıracak vakitleri çok azdır.
  • Tahıl tarımı ile ilgilenen kişiler genellikle hayvancılıkla da uğraşırlar. Hayvancılar ve tahıl tarımcılar aralarında anlaşırlar. Sosyal açıdan iyi bir birliktelik kurarlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.