Başlangıç tarihi olmayan bir takvimin kullanılması

Başlangıç tarihi olmayan bir takvimin kullanılması
Başlangıç tarihi olmayan bir takvimin kullanılması hangi sorunları ortaya çıkarabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zaman nedir

Gece ile gündüzün, haftaların, ayların, mevsimlerin ve yılların oluşumunu sağlayan soyut kavramı zaman (çağ) olarak tanımlayabiliriz. Yeryuvarlağının, .kendi ekseni çevresindeki bir dönüş süresine "gün" diyoruz. Günün askatlan: saat, dakika, saniye ve salise'dir. Bunlar altmışar altmışar büyür, küçülür. Günün üskatları: Hafta, ay, mevsim, yıl ve yüzyıl diye adlandırılırlar.

Takvim nedir

Zamanın, belli bir olay başlangıç alınarak sıralanmasına "takvim" denir

O zaman hangi yöne doğru neye göre zamanı parçaladığı ve nasıl bir yöne izlediği açık olmazdı. Bu da zaman karmaşasına neden olurdu. Bu yüzden hangi takvim olursa olsun başlangıca dönebileceğimiz ve bir döngüyü tamamlamayacak hiç bir takvim işimize gelmez ve kullanışta pratik olmazdı.

  • Geçmişe ait bir kronolojik bir sıralama yapılamazdı.
  • Büyük zaman birimleri olmadığı için kişinin yaşı, geçen süre vb. bilgiler oluşturmak zorlaşırdı. (10 yıl yerine 120 ay demek zorunda kalacaktık)
  • Ticari hayatta süre anlaşmazlığı yaşanırdı
  • Geleceğe dair planlamalar zorlaşırdı
  • Ay zaman biriminin hangi büyük zaman dilimine ait olduğu tespit edilemezdi. Mart ayında borcumu vereceğim diyen kişinin bu yıl mı, yoksa gelecek yıl mı olacağının tespiti yapılamazdı.

20
5
2
1
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.