Batı Cephesi’nde Yunanlarla savaşılmasına rağmen Mudanya’daki ateşkes görüşmelerinin İngiltere, Fransa ve İtalya ile yapılma

Batı Cephesi’nde Yunanlarla savaşılmasına rağmen Mudanya’daki ateşkes görüşmelerinin İngiltere, Fransa ve İtalya ile yapılma
Batı Cephesi’nde Yunanlarla savaşılmasına rağmen Mudanya’daki ateşkes görüşmelerinin İngiltere, Fransa ve İtalya ile yapılma nedenlerini değerlendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Batı Cephesi’nde Yunanlarla savaşılmasına rağmen Mudanya’daki ateşkes görüşmelerinin İngiltere, Fransa ve İtalya ile yapılma nedenlerini değerlendiriniz

Ödev cevabı kısaca : Mudanya’daki ateşkes görüşmeleri, Batı Cephesi’nde savaşın tarafları olan Türkiye (TBMM) ile İngiltere, Fransa ve İtalya arasında yapıldı çünkü Türkiye’nin bağımsızlığını ve egemenliğini kabul etmek isteyen bu ülkeler, savaşın sona ermesini ve barışın sağlanmasını desteklemek istediler.

Mudanya Ateşkesi görüşmeleri, Türk Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği bir dönemde, uluslararası baskılar, savaşın seyri, Türkiye'nin bağımsızlık talepleri ve mütareke dönemi deneyimleri gibi faktörlerin etkisiyle gerçekleşmiştir. Bu görüşmeler, çatışmanın sona ermesi ve barışın tesis edilmesi amacıyla yapılmıştır.

1
2
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.