Bâtınilerin örgütlenmesini göz önüne getirdiğinizde, günümüzde hangi örgüt veya örgütlerin yapılanması aklınıza gelmektedir

Bâtınilerin örgütlenmesini göz önüne getirdiğinizde, günümüzde hangi örgüt veya örgütlerin yapılanması aklınıza gelmektedir
Bâtınilerin örgütlenmesini göz önüne getirdiğinizde, günümüzdehangi örgüt veya örgütlerin yapılanması aklınıza gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mistizm üzerine öğretisini kurgulayan inançlar aklımıza gelir. Bunlara daha çok Orta Doğu ve Uzak Asya’da karşılaşılır. Rafizilik ve Budizm gibi.

Batıniler, Hasan Sabbah'ın kendilerine olan öncülüğü ile kısa sürede büyük bir alana yayılmışlardır. Yayılmacı ve yıkıcı bir politika izlemişlerdir. Kısa zamanda oldukça yayılan Batıniler, Selçuklu veziri Nizamülmülk'ü öldürmüşlerdir. Bu olay sonrasında Batıniler, Selçuklu Devleti için büyük bir mesele haline gelmiştir. Imparatorluğun en önemli makamlarına kendi adamlarını yerleştirmiş ve Selçuklu'da etkin olmuşlardır. Bir çok süikast düzenlemiş ve bir çok devlet adamını öldürmüşlerdir.
Batınilerin, Selçuklu Devleti üzerindeki yapılanması günümüzde güncel olarak faaliyetleri bitirilmeye çalışılan paralel yapı ve terör örgütleri faaliyetleri ile bağdaşmaktadır. Suikastçilerin inançları kullanılmış ve onlara süikastler sonunda öldürüldüklerinde cennet vaat edilmiştir. 

7
1
0
0
0
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.