Bayrağımıza ve İstiklâl Marşımıza niçin saygı göstermeliyiz

Bayrağımıza ve İstiklâl Marşımıza niçin saygı göstermeliyiz
Bayrağımıza ve İstiklâl Marşımıza niçin saygı göstermeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı bağımsızlığımızın sembolüdür. Bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza saygı duyarız çünkü her iki milli değerimiz vatanımızın düşmandan temizlenmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve milli iradenin hakim olması için gerçekleştirilen, kadın-erkek tüm ulusumuzun katıldığı kurtuluş mücadelemizi simgelemektedir.

Şehitlerimiz kanıyla sahip olunan bu değerlerimize saygı duymak ve sahip çıkmak Türk vatandaşları olarak hepimizin vatanımıza karşı görevimizdir.

Türkiye'mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi Türkiye sınırları içerisinde Türk Bayrağının altında yaşayan herkes din, dil, ırk, köken gözetmeksizin Türkiyelidir.

Milli bayramlarımızda bayrağımız her daim elimizde, İstiklal marşımız ile içimizi titreten bestesi ve güftesi ile sözlerimizdedir.

İstiklal Marşımız ve Bayrağımız;

  • Vatanımızın simgesidir.
  • Bağımsızlık sembolümüzdür.
  • Milli birlik ve beraberliğimizin göstergesidir.
  • Şerefimizdir.
  • Bu vatan uğruna canını veren şehitlerimizin hatırasıdır.

109
150
106
139
501
51
128
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum