Bazen arkadaşınızın eliyle sizin eliniz birbirine temas ettiğinde elektrik çarpması gibi bir durumla karşılaşırsınız

Bazen arkadaşınızın eliyle sizin eliniz birbirine temas ettiğinde elektrik çarpması gibi bir durumla karşılaşırsınız
Bazen arkadaşınızın eliyle sizin eliniz birbirine temas ettiğinde elektrik çarpması gibi bir durumla karşılaşırsınız, sizce bu durum neden kaynaklanmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektriklenme, bir cisimden başka bir cisme yük geçişi olarak bilinmektedir. Elektriklenme, etki ile elektriklenme, dokunma ile elektriklenme, sürtünme ile elektrikleme şeklinde meydana gelir. Elektriklenme olayında negatif ve pozitif yükler bulunmaktadır. Zıt yükler birbirini çeker, aynı yükler birbirini iter.

Bazen arkadaşımızın eliyle bizim elimiz birbirine temas ettiğinde elektrik çarpması gibi bir durumla karşılaşırız. Çünkü daha önceden ellerimiz elektrik yüküyle yüklendiğinden birbirine temas eden ellerde bir yük alışverişi gerçekleşir. Böylece statik anlamda bir elektriklenme yaşanmış olur. Elektriklenme bu bakımdan oldukça önemlidir.

506
74
206
62
68
63
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.