Bazı insanlar bir başarısızlıkla ya da olumsuz durumla karşılaştıklarında, Kader böyleymiş, ne yapayım, Alın yazım böyleymiş

Bazı insanlar bir başarısızlıkla ya da olumsuz durumla karşılaştıklarında, Kader böyleymiş, ne yapayım, Alın yazım böyleymiş
Bazı insanlar bir başarısızlıkla ya da olumsuz durumla karşılaştıklarında, “Kader böyleymiş, ne yapayım!”, “Alın yazım böyleymiş.” demektedirler, Siz hiç böyle bir duruma şahit oldunuz mu bu konusa sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı insanlar bir başarısızlıkla ya da olumsuz durumla karşılaştıklarında, “Kader böyleymiş, ne yapayım!”, “Alın yazım böyleymiş.” demektedirler. Siz hiç böyle bir duruma şahit oldunuz mu? Bu gibi yaklaşımları doğru buluyor musunuz? Niçin? Sizce yaşadığımız olumsuzlukların önüne geçebilir miyiz? Tartışınız.

Bazı insanlar bir başarısızlıkla ya da olumsuz durumla karşılaştıklarında, “Kader böyleymiş, ne yapayım!”, “Alın yazım böyleymiş.” demektedirler. Siz hiç böyle bir duruma şahit oldunuz mu?

Cevap: Evet ben de bu tür durumlara şahit oldum. Bir yakınımız bir trafik kazası geçirdi. Bu kaza sonucunda hastaneye kaldırıldı ve yaklaşık 3 ay hastanede kaldı. Kaza yapmasının sebebi ise yorgun bir şekilde trafiğe çıkmaktı.

Bu gibi yaklaşımları doğru buluyor musunuz? Niçin?

Cevap: Bu gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum. Elbette bizim alnımıza yazılan bir kader var. Fakat yaşadığımız olumsuz her şeyi alın yazısına veya kadere bağlamak doğru bir tutum değildir.

Sizce yaşadığımız olumsuzlukların önüne geçebilir miyiz? Tartışınız.

Cevap: İnsan başına bir olay geldiğinde istem dışı, “kaderimmiş” deyip geçer. Yaşadığımız olumsuzlukların sebebi Allah’ın bize vermiş olduğu aklı, iradeyi ve gücü şeytanın ve nefsimizin isteği doğrultusunda kullanmamızdır. Allah kutsal kitabımız Kuranı Kerim’de bizi sürekli olarak yaptığımız işler ve aldığımız kararlar konusunda uyardığını görüyoruz. Çünkü insan irade sahibidir. Özgürdür. Akıllıdır. Allah’ın ona verdiği akılla doğruyu yanlışı ayırt edebilir. Aklını ve iradesini kullanarak doğru kararlar alıp uygulayabilir. İnsan karşılaşabileceği kötü ve olumsuz davranışları tahmin edip tedbir almalıdır. Allah’ın koyduğu toplumsal, fiziksel ve biyolojik yasalara uyarak yaşayacağımız olumsuzlukların önüne geçebiliriz.

3
2
27
3
1
1
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.