Bazı opera sanatçıları şarkı söylerken çıkardıkları sesle cam bardakları çatlatabilmektedir

Bazı opera sanatçıları şarkı söylerken çıkardıkları sesle cam bardakları çatlatabilmektedir
Bazı opera sanatçıları şarkı söylerken çıkardıkları sesle cam bardakları çatlatabilmektedir, bu olayı nasıl açıklarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Opera sanatçıları sesini en iyi kullanan sanatçılar arasında yer almaktadır. Opera sanatçıları yüksek sesle prova ve performans yaparlar. Opera sanatçılarının sesle bardak çatlattığı bilinmektedir.

Ses bir enerjidir. Titreşim ve salınımlarla yayılmaktadır. Sesin titreşimle yayılması cam bardak üzerinde bir etki oluşturur ve bardak çatlar.

Ses bir enerjidir. Cam bardakları belirli bir noktadan sonra enerji verildiğinde kırılır. Opera sanatçılarının sesleri çok kuvvetlidir. Aşırı desibel olduğu için bardak buna dayanamaz ve fazla enerjiden dolayı kırılır.

80
309
195
63
56
57
171
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum