Bazı şairler, şiirlerini meydana getirirken ait oldukları toplumun yaşam koşullarını yansıtır

Bazı şairler, şiirlerini meydana getirirken ait oldukları toplumun yaşam koşullarını yansıtır
Bazı şairler, şiirlerini meydana getirirken ait oldukları toplumun yaşam koşullarını yansıtır, bu durum o şiire nasıl bir katkı sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şairlerin içinde bulundukları toplumun yaşam koşullarını yansıtmaları oldukça doğal bir durumdur. İnsanlar yaşadığı toplumun özelliklerini üzerlerinde taşırlar. Toplumun koşullarından etkilenirler. Yaşadıkları, ait oldukları toplumun özelliklerini yansıtırlar. Bu durum aslında şiirin daha anlaşılır olmasını sağlar. Aynı topluma ait olan bireyler ortak bir kültüre ve dile sahiptir. Aynı toprağı, aynı tarihi paylaşırlar. Ortak bir geçmişleri vardır.

  • Şiirin gerçeğe yaklaşmasını sağlar.
  • Topluma, okuyucuya daha iyi ulaşır. (Toplumu anlattığı için)
  • Dil ve anlatımın sade ve yalın olmasını sağlar. (Toplumun yaşamını ifade etmek için bu mecburi olur.)

Benzer şeylerden etkilenir, benzer şeylerden duygulanır, benzer sorunlar yaşarlar. Aynı koşullarda yaşayan insanlarda bir birlerini daha iyi anlarlar. Şairlerin ait oldukları toplumun yaşam koşullarını şiirlerine yansıtmaları, şiirlerin toplum tarafından sevilmesini, benimsenmesini sağlar. Şair böylece topluma daha çok yaklaşır. Şairin toplumun içinde bulunduğu koşulları yansıtması onu ve şiirini daha gerçekçi kılar. Özellikle şair daha yalın ve akıcı bir dil kullanarak şiirini ortaya koyuyorsa, okura ulaşması ve anlaşılması daha da kolaylaşır.

9
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.