Bazı Tarihçiler, XIX. yüzyılda Balkanları tanımlamak için barut fıçısı tabirini kullanmışlardır

Bazı Tarihçiler, XIX. yüzyılda Balkanları tanımlamak için barut fıçısı tabirini kullanmışlardır
Bazı Tarihçiler, XIX. yüzyılda Balkanları tanımlamak için “barut fıçısı” tabirini kullanmışlardır, bunun nedeni sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrupa'da yayılan Milliyetçilik akımından sonra Balkanlarda büyük kaos ve karışıklıklar yaşanmıştır. Bunun nedeni Balkan devletlerinin bağımsız olmak istemeleridir. Yunanistan, Sırbistan, Romanya, Bosna-Hersek ilk bağımsız olanlardır. Bunun ardından da kaos bitmemiştir. Bu küçük devletlerin kendilerine ait toprağa sahip olması da çatışmaları bitirememiştir. Bu nedenle tarihçiler Balkanlar'dan bahsederken barut fıçısı tabirini kullanırlar.

Balkanlardaki siyasi durumun kötülüğü, ülkelerin çekişmeleri, Osmanlıya karşı birleşmeleri nedeniyle bir kıvılcımda büyük bir patlama yani savaş çıkacağını belirtmek için “barut fıçısı” tabirini kullanmışlardır.

  • Milliyetçilik akımları sebebiyle bağımsızlık isyanlarının olması
  • Balkan ülkelerinin Osmanlı’yı balkanlardan atmak istemeleri
  • Ülkelerin birbirinden daha fazla toprak almak istemeleri
  • Rusların Balkanlardaki emelleri gibi durumlar nedeniyle heran bir kıvılcımla büyük olayların olacağını belirtmek amacıyla “barut fıçısı” tabiri kullanılmıştır.

157
333
71
46
52
13
133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.