Bazı tarihçiler, Yavuz Sultan Selim’in sekiz yıllık saltanatına seksen yıllık fetihler sığdırdığını iddia ederler

Bazı tarihçiler, Yavuz Sultan Selim’in sekiz yıllık saltanatına seksen yıllık fetihler sığdırdığını iddia ederler
Bazı tarihçiler, Yavuz Sultan Selim’in sekiz yıllık saltanatına seksen yıllık fetihler sığdırdığını iddia ederler fethettiği yerleri tespit ederek bu durumu arkadaşlarınızla değerlendiriniz detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bazı tarihçiler, Yavuz Sultan Selim’in sekiz yıllık saltanatına seksen yıllık fetihler sığdırdığını iddia ederler. Harita 5.4 üzerinde Yavuz Sultan Selim’in fethettiği yerleri tespit ederek bu durumu arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

Ödev cevabı kısaca : Yavuz Sultan Selim döneminde gerçekleşen fetihlerin coğrafi dağılımı ve hızı, saltanatının oldukça başarılı ve etkili olduğunu gösteriyor. Bu fetihler, Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırlarını genişletti, ekonomik kazanımlar elde etti ve İslam dünyasının lideri olarak kabul edilmesine yol açtı. Yavuz Sultan Selim’in fetihleri, Osmanlı İmparatorluğu’nun gücünü ve etkisini artırmıştır.

1
1
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.