Beden kitle indeksi nasıl hesaplanır

Beden kitle indeksi nasıl hesaplanır
Beden kitle indeksi nedir, beden kitle indeksinin (BKİ) nasıl hesaplandığı konusunda bilgiler vereceğiz.

Beden kitle indeksi, yetişkin bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametredir. Beden kitle indeksi (BKİ) vücut ağırlığı ve boy ölçülerinin belirli bir matematiksel hesap ile oranlanması sonucu ortaya çıkan sayıdır. Eğer mevcut kilo ideal kilonun altında ya da üstünde ise bu kiloya ulaşabilmek için izlenecek yol, kısa sürede fazla miktarda kilo kaybetmek ya da almak değil, sağlıklı kilo kaybını/kazancını sağlamak ve bu kiloyu uzun dönemde korumaktır.

Beden kitle indeksi ne işe yarar

İnsanların bulundukları kilonun boy ve cinsiyetlerine göre hangi aşamada olduğunu bildirmek için hesaplanan Beden kitle indeksi kilonuzun zayıf, ideal, aşırı kilolu ve obez botlarında olup olmadığını ortaya çıkarıyor. Kısaca en ideal kiloyu en çabuk bulma yoludur. Burada çıkan sonuca göre önlem almanız gerekebilir.

Vücut Kitle İndeksi nasıl hesaplanır

En merak edilen sorulardan biri de Vücut Kitle İndeksi nasıl hesaplanır? Aslında bunun kolay bir yöntemi var. Vücut ağırlığınızı, boyunuzun karesine bölün. Elde ettiğiniz sonuç sizin Vücut Kitle İndeksinizdir.

FORMÜL: BKİ= Kilo (kg) / Boy2 (m2)
Siz de beden kitle indeksinizi hesaplayınız

Çıkan Vücut Kitle İndeksi sonucunun yorumlaması

0 ile 18.4 ZAYIF

Boyunuza oranla ağırlığınız zayıf kategorisine giriyor. Bu da ideal kilonuza ulaşmak için kilo almanız gerektiği anlamındadır.

18.5-24.9: NORMAL

En ideal kilonuzdasınız. Yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterirken sporu da ihmal etmeyin.

25.0-29.9: FAZLA KİLOLU

Kilonuz boyunuza oranla fazla. Fazla kilolarınızın tehlike arz etmesini istemiyorsanız acilen önlem almalısınız.

30.0-34.9: ŞİŞMAN (1. Obez)

Vücudunuz boy oranınıza göre artık biraz daha tehlikeli bir durumda. Diğer bir deyimle şişman kategorisindesiniz. İdeal kiloya ulaşmak için bir diyetisyene başvurun

35.0-44.9: ŞİŞMAN (2. Obez)

İçinde bulunduğunuz kilo boyunuza oranla çok fazla ve şişmanlığın ikinci aşamasındasınız. Bu durum kalp ve damar rahatsızlıklarına yol açabilir.

45.0 ve üstü: AŞIRI ŞİŞMAN (3. Obez)

Gözle de çok rahat görülebilecek bir şişmanlık, yine gözle görülen hastalıklara neden olacaktır. Bu nedenle bir an önce kilo vermelisiniz.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.