Bedenimizi temiz tutmak için nelere dikkat etmeliyiz

Bedenimizi temiz tutmak için nelere dikkat etmeliyiz
Bedenimizi temiz tutmak için nelere dikkat etmeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temizlik ikiye ayrılmaktadır. Kişisel temizlik ve çevresel temizlik temizliğin çeşitlerini oluşturur. Kişisel temizlik de en önemli temizliklerden biridir. Kıyafet temizliği ile beden temizliği olarak ayrılmaktadır. Beden temizliği de belli bölümlerden oluşur.

Saç, sakal ve özel bakım temizliği, el ve ayak temizliği, yüz, göz ve kulak temizliği, ağız ve diş temizliği, tırnak temizliği gibi temizlikler beden temizliğini oluşturmaktadır. Bedenimizi temiz tutmak için suya ihtiyaç vardır. Sürekli olarak elimizi yıkamalıyız, gün aşırı duş almalıyız, dezenfektan kimyasal maddeleri kullanmalıyız, kıyafet temizliğine de dikkat etmeliyiz. Böylece daha sağlıklı bir şekilde yaşamamız mümkün olabilir.

Sağlıklı yaşam için beden temizliğimize özen göstermeliyiz. Bedenimizi temiz tutmak içinse haftada en az iki defa banyo yapmalıyız. Ayrıca, tuvaletten sonra ellerimizi sabunla ve bol suyla yıkamalı, kirlenen kıyafetlerimizi değiştirmeli ve tırnaklarımızı belli süre aralıklarında kesmeliyiz.

486
166
518
45
42
47
485
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum