Bedir Savaşı esirleri ile Çanakkale Savaşı esirlerine yapılan muameleyi karşılaştırıp düşüncelerinizi paylaşınız

Bedir Savaşı esirleri ile Çanakkale Savaşı esirlerine yapılan muameleyi karşılaştırıp düşüncelerinizi paylaşınız
Bedir Savaşı esirleri ile Çanakkale Savaşı esirlerine yapılan muameleyi karşılaştırıp düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Çanakkale Savaşı’nda görev yapan Reuter (Roytır) muhabiri cepheden çektiği telgrafta şöyle bildiriyordu:
“Türkler mertçe savaşıyorlar. Bunlardan birisi şiddetli ateş hattında olduğu hâlde askerlerimizden birinin yarasını sarmış, diğer bir Türk askeri de yaralı Avustralyalı bir askerin su ihtiyacını karşılamıştır. Mert Türk askerlerinden bir diğeri de İngiliz siperlerinden uzakta yaralı düşüp saatlerce aç ve yorgun bir İngiliz askerine ekmek vermek büyüklüğünü göstermiştir. İngiliz askerlerinin hemen tamamı Türkler tarafından İngiliz esirlerine çok iyi muamelede bulunulduğunu söylemektedirler.” 20 Temmuz 1915 (Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Muharebeleri, C 1, s. 176.)
Yukarıdaki metinden hareketle Bedir Savaşı esirleri ile Çanakkale Savaşı
esirlerine yapılan muameleyi karşılaştırıp düşüncelerinizi arkadaşlarınızla
paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Her iki savaşta da, insanlık ve merhamet değerleri ön plandaydı. Hz. Peygamber'in yönetimi altındaki Müslümanlar ile Çanakkale'deki Türk askerleri, esirlerine iyi muamelede bulunarak insanlık onurunu korumuşlardır. Bu durum, savaş ortamlarında bile insanlık değerlerine saygı duymanın önemini vurgular.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.