Ben peygamberlerin sonuncusuyum, Peygamberimizin (s.a.v.) hadisinden ilke ve değerler çıkarıp yazınız

Ben peygamberlerin sonuncusuyum, Peygamberimizin (s.a.v.) hadisinden ilke ve değerler çıkarıp yazınız
İşte o kerpiç, benim, ben peygamberlerin sonuncusuyum, Peygamberimizin (s.a.v.) hadisinden ilke ve değerler çıkarıp yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yüce Allah'ın (c.c.) gönderdiği her peygamber, kendinden önceki peygamberlerin devamı ve tamamlayıcısı konumundadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’le (s.a.v.) birlikte peygamberler zincirinin son halkası tamamlanmıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.) bu durumu bir hadisinde şöyle ifade etmiştir: “Benimle benden önce gelen peygamberlerin durumu, tıpkı şu bina yapan adamın durumu gibidir ki bu adam bir bina yaptı. Onu güzel yaptı, süsledi, tamamladı. Yalnız binanın köşelerinden birinde bir kerpiçlik yer eksik kaldı. İnsanlar, binanın çevresinde dolaşmaya başladılar. Onu çok beğendiler ama ‘Keşke şu kerpiç de yerinde olsaydı!’ dediler. İşte o kerpiç, benim. Ben peygamberlerin sonuncusuyum.” Buhârî, Kitabu’l-Menâkıb, 18; Müslim, Kitabu’l-Fedâil, 22.
Peygamberimizin (s.a.v.) yukarıdaki hadisinden ilke ve değerler çıkarıp aşağıya yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hadisinden çıkarılan temel değerler şunlardır: İslam'ın tamamlanmış ve kusursuz bir din olduğu, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) diğer peygamberlerin sonuncusu olduğu, getirdiği mesajın evrensel ve zamanüstü nitelik taşıdığı, İslam'ın rehberlikte eşsiz olduğu ve bu hadisle ifade edilen öğretilerin tüm zamanlarda geçerli olduğudur.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.