Benden Selam Olsun Bolu Beyi’ne türküsünü bir kez daha dinleyiniz, türkünün yazıldığı döneme ait ne tür bilgiler verdiğini belir

Benden Selam Olsun Bolu Beyi’ne türküsünü bir kez daha dinleyiniz, türkünün yazıldığı döneme ait ne tür bilgiler verdiğini belir
Benden Selam Olsun Bolu Beyi’ne türküsünü bir kez daha dinleyiniz, türkünün yazıldığı döneme ait ne tür bilgiler verdiğini belirleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Benden Selam Olsun Bolu Beyi’ne türküsünü bir kez daha dinleyiniz. Türkünün yazıldığı döneme ait ne tür bilgiler verdiğini belirleyiniz. “Sonraki Derse Hazırlık” aşamasında ezberlediğiniz türküleri arkadaşlarınızla paylaşınız. Bu türkülerin gelenek, görenek ve yaşam tarzımıza dair ne tür bilgiler içerdiği hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

Ödev cevabı kısaca : Benden Selam Olsun Bolu Beyi’ne türküsünde o dönemde savaş aleti olarak ok, kılıç ve kalkanın kullanıldığını, tüfeğin o dönemde yeni yeni kullanıldığını çıkarıyorum. Ben Yüksek Yüksek tepelere Ev Kurmasınlar türküsünü ezberledim. Bu türkü genellikle kına gecelerinde söylenir ve gelinin ağlaması amaçlanır. Bir de Kara Tren türküsünü ezbere biliyorum. Bu türküde de insanların birbirlerine karşı çektikleri hasret anlatılır. Ve o tren ile gelen mektubun nasıl bir özlemle beklendiği dile getirilir.

578
1117
553
55
72
184
501
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.