Bernoulli İlkesi’ne göre hızı artan akışkanın basıncı azalır

Bernoulli İlkesi’ne göre hızı artan akışkanın basıncı azalır
Bernoulli İlkesi’ne göre hızı artan akışkanın basıncı azalır.Buna göre I. Rüzgârlı günlerde kapıların sertçe kapanması II. Hidrolik fren sistemlerinde fren pedalına basıldığında aracın durması III. Fırtınalı günlerde çatıların uçması

Soru : Bernoulli İlkesi’ne göre hızı artan akışkanın basıncı azalır.
Buna göre
I. Rüzgârlı günlerde kapıların sertçe kapanması
II. Hidrolik fren sistemlerinde fren pedalına basıldığında aracın durması
III. Fırtınalı günlerde çatıların uçması
IV. Rüzgârlı havalarda dışarı asılan ıslak elbiselerin erken kuruması olaylarından hangileri Bernoulli İlkesi’yle açıklanır?

Ödev cevabı kısaca : Bernoulli İlkesi'ne göre hızı artan akışkanın basıncı azalır. Dolayısıyla verilen olaylardan hangileri Bernoulli İlkesi ile açıklanabilir:
II. Hidrolik fren sistemlerinde fren pedalına basıldığında aracın durması IV. Rüzgârlı havalarda dışarı asılan ıslak elbiselerin erken kuruması
Bu iki olayda da akışkanın hızı değişiyor ve basınçla ilgili sonuçlar meydana geliyor. Diğer iki olay (I ve III) ise Bernoulli İlkesi ile açıklanmaz.

3
2
5
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.