Beşeri faaliyetlerin bitki ve hayvan türlerine etkileri nelerdir

Beşeri faaliyetlerin bitki ve hayvan türlerine etkileri nelerdir
Beşerî faaliyetlerin bitki ve hayvan türlerine etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öncelikle beşeri faaliyetlerin hayvan ve bitki çeşitliliği üzerinde büyük negatif etkileri bulunmaktadır. Beşeri varlık yani insanın ekonomik faaliyetleri bitki ve hayvan çeşitliliğini etkileyen en büyük etkendir. Bu ekonomik faaliyetlerin en büyüğü ağır sanayidir. Ağır sanayi nedeniyle günümüzde yer altı kaynakları ve yer üstü kaynakları büyük ölçüde tahrip edilmektedir. Örneğin ormanlar insanlık kurulduğundan beri en büyük tahribatı sanayi devriminden günümüze kadar olan sürede yaşamıştır. Bunun yanında petrol arama çalışmalarının başlamasıyla deniz kirliliği yüksek boyutlara ulaşmıştır. Diğer taraftan ağır sanayi ile birlikte hava ve toprak kirliliği de artmıştır. Bitki örtüsü kirlilik nedeniyle daralıp çeşitliği azalmıştır. Bu bitki örtüsü içerisinde yaşayan bir çok hayvan ırkının da yaşam alanları kirlenme dolayısıyla azaldıkça çeşitlilik de azalmıştır.

  • Canlı türlerinin azalması,
  • Bitki ve hayvanların nesilerinin tükenmesi
  • Bitki ve hayvanların yaşam alanlarının azalması, kirletilmesi.

12
6
6
2
1
2
85
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.