Beşincil ekonomik etkinlikler nelerdir

Beşincil ekonomik etkinlikler nelerdir
Beşincil ekonomik etkinlikler nelerdir, beşincil ekonomik faaliyetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu alan da dördüncül ekonomik etkinlikler gibi yenidir. Beşincil ekonomik faaliyette çalışanlar, dördüncül ekonomik faaliyette çalışanların verilerinden yararlanırlar. Beşincil birimde çalışanlar, karar verme yetkisine sahip olan yöneticilerdir. Bu yöneticiler, elde edilen verileri değerlendirerek gelecekle ilgili sağlıklı çıkarımlarda bulunur, o yönde uygulamalara geçilmesini sağlarlar. Bu sektörde çalışanların sayısı az olduğu hâlde dünya ekonomisine yön vermeleri bakımından küresel ölçekteki etkileri fazladır. Kamu, özel sektör yöneticiliği ve icra kurulu başkanlığı (CEO) bu faaliyet grubunu oluşturur.

1
1
1
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.