Besinlerden nasıl tasarruf yapabiliriz

Besinlerden nasıl tasarruf yapabiliriz
Besinlerden nasıl tasarruf yapabiliriz, besinleri nasıl tasarruflu kullanabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Besinler de su gibi yaşamımızın devam etmesi için önemli kaynaklardır. Bilinçli tüketimde önemli olan temel ihtiyaçlarımızı karşılamaktır. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için gerektiği kadar gıda alışverişi yapmalıyız. Bazen reklamların etkisiyle alışveriş yaparken ihtiyacımız olmayan gıdaları da alırız. Gıda tasarrufu yapabilmek için ihtiyacımız olmayan gıda ürünlerini almamalıyız. Ailece alışveriş listesi hazırlayıp bu listeye uymaya özen göstermeliyiz.

Alışveriş yaparken satın aldığımız ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmalıyız. Çabuk bozulabilecek ürünlerden fazla miktarda almamalıyız. Örneğin ihtiyacımız kadar ekmek alırsak bayatlamış ekmek elimizde kalmaz. Ayrıca besin maddelerini uygun saklama koşullarında saklayarak bozulmasını ve bayatlamasını önlemeliyiz. Ekmek bayatladığında ekmek tatlısı, köfte ve yumurtalı ekmek yapımında kullanılabilir.

604
406
621
96
54
47
282
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.