Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının sağlıklı yaşam için önemi

Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının sağlıklı yaşam için önemi
Besinlerin tazeliğinin ve doğallığının sağlıklı yaşam için önemini çeşitli kaynaklardan araştıralım, araştırma sonuçları konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşantımızı sürdürmek için beslenmeye, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için ise dengeli ve yeterli beslenmeye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Sağlıklı bir vücut ve yaşam için yediğimiz besinlerin taze ve doğal olmasına dikkat etmeliyiz. Besinlerin taze olması beslenmemizde dikkat etmemiz gereken bir özelliktir.

Satın alınan ürünlerin taze olması çok önemlidir. Çünkü çürümüş, bozulmuş besinler sağlığa zarar verir. Hastalanmamıza neden olabilir. Bunun için besinlerimizi güvendiğimiz marketlerden ve güvenilir firmaların ürünlerinden almalıyız. Marketlerde dondurulmuş ve paketlenmiş besinleri görüyoruz. Satın alınan paketli ürünlerin üzerinde üretim ve son tüketim tarihleri yazmaktadır. Dondurulmuş ve paketlenmiş besinlerin üzerindeki son tüketim tarihlerine dikkat etmeliyiz. Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri almamalıyız. Aksi takdirde gıda zehirlenmeleri yaşayabiliriz. Bu da sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.

Besin maddelerinin temizliği de önemli bir etkendir. Tüketilmesinde önemli bir etkendir. Manavdan veya dalından kopararak aldığımız sebze ve meyveleri kesinlikle yıkamadan yememeliyiz. Yıkamamızı gerektiren en önemli sebeplerden biri, zirai ilaç kalıntılarının meyve ve sebzeler üzerinden arındırılmasıdır. Bunları ancak bol su ile yıkayarak temizleyebiliriz.

Seçtiğimiz besinlerin doğal olmasına, içerisinde katkı maddesi bulunmamasına veya çok az katkı maddesi bulunmasına dikkat etmeliyiz. Katkı maddeleri genel olarak sağlığa olumsuz etki yapar. Katkı maddelerinde genelde tatlandırıcı, renk verici, koruyucu maddeler kullanılır.

Yaşantımız için en önemli maddelerden biri sudur. Bu nedenle bol su içmeliyiz. Bir insanın günlük su ihtiyacı kişiye göre farklılık göstermektedir. Ortalama 70 kg civarında genç bir kişinin tüketmesi gereken su miktarı günde en az beş, altı bardaktır. Eğer hava sıcaksa ya da bedensel egzersiz yapılıyorsa suya daha fazla ihtiyaç duyulabilir.

12130
8133
7846
2771
2782
2880
10303
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum