Bilelim ki kazandığımız başarı milletin kuvvetlerini birleştirmesinden ileri gelmiştir Mustafa Kemal Atatürk bu sözü ile ne

Bilelim ki kazandığımız başarı milletin kuvvetlerini birleştirmesinden ileri gelmiştir Mustafa Kemal Atatürk bu sözü ile ne
Bilelim ki kazandığımız başarı milletin kuvvetlerini birleştirmesinden ileri gelmiştir Mustafa Kemal Atatürk bu sözü ile ne anlatmak istemiştir, söyleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Bilelim ki kazandığımız başarı milletin kuvvetlerini birleştirmesinden
ileri gelmiştir. Eğer, aynı başarıları ve zaferleri ileride de kazanmak istiyorsak, aynı esasa dayanalım.” Mustafa Kemal Atatürk bu sözü ile ne anlatmak istemiştir? Söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Mustafa Kemal Atatürk bu sözüyle, milletin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinde başarıların mümkün olduğunu vurgulamıştır. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda kazandığı zaferin temelinde milli birlik ve dayanışmanın yattığını belirtmiştir. Gelecekte de benzer başarıları elde etmek isteniyorsa, milletin birlik, beraberlik ve ortak amaçlar etrafında kenetlenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bu söz, milletin gücünün birleşik olduğunda neler başarabileceği konusunda bir mesaj taşır.

0
1
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.