Bileyici, inzibati, ispiyonlamak, istidacı, Kıpti, kontrplak, köstek, miting, namıdiğer, Pomak kelimelerinin anlamları nedir

Bileyici, inzibati, ispiyonlamak, istidacı, Kıpti, kontrplak, köstek, miting, namıdiğer, Pomak kelimelerinin anlamları nedir
Bileyici, inzibati, ispiyonlamak, istidacı, Kıpti, kontrplak, köstek, miting, namıdiğer, Pomak, perva, sükût ve şehla kelimelerinin anlamları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

bileyici: Bıçak, balta, vb. aletleri keskinleştiren kişi.
inzibati: Sıkı düzen.
ispiyonlamak: Birinin sırlarını, davranışlarını, düşüncelerini gözleyip başkalarına bildirerek çıkar sağlama, ispiyonlama, gammazlama.

istidacı: İstida, dilekçe yazarak geçimini temin eden kimse, arzuhâlci.
kolaçan: Herhangi bir amaçla çevreyi dolaşıp pek belli etmeksizin gözden geçirme.
Kıpti: Mısır halkından olan kimse.
kontrplak: Genellikle mobilya işlerinde kullanılan, en az üç kaplamanın üst üste tutkallanmasından oluşan, ince, esnek tahta.

köstek: Saat, kılıç, anahtar vb.nin ucuna takılan zincir.
miting: Gösteri amacıyla veya bir olaya dikkati çekmek için genellikle açık yerlerde yapılan toplantı.
namıdiğer: Diğer bir deyişle, öteki adı ile.

Pomak: Rumeli’de Bulgarca konuşan bir Türk ve Müslüman topluluğu.
perva: Çekinme, sakınma, korku.
rovelver (lüver) : Altıpatlar silah.
sükût: Susma, konuşmama, söz söylememe, sessizlik.
şehla: Kusurlu sayılmayacak kadar hafif şaşı göz. yüz numara mütevellisi: Tuvaletin yönetimi kendisine verilmiş olan kimse.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.