Bilgi edinmede duyu organlarının önemini araştırınız

Bilgi edinmede duyu organlarının önemini araştırınız
Bilgi edinmede duyu organlarının önemini araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bilgi edinmede duyu organlarının önemini araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Duyu organları, insanların çevresel bilgiyi algılamasına yardımcı olan önemli araçlardır. Gözler, kulaklar, burun, dil ve deri, beş temel duyu organıdır ve görme, işitme, koku alma, tat alma ve dokunma duyularını kontrol ederler. Bu duyu organları, çevremizdeki dünyayı anlamamıza ve tepki vermemize yardımcı olur. İnsanların bilgi edinme sürecinde duyu organlarının rolü büyüktür.

İnsanoğlu çevresinde algıladığı her nesne'yi tanımlayabilmek ve onunla ilişkiye geçebilmek için aklından ve duyu organlarından yararlanır; Duyu organları aracılığıyla algılanan bilgiler beyinde muhakeme edildikten sonra "anlam" halini alırlar. Böylece insan akletme faaliyetini gerçekleştirmiş olur. Nesne'nin ifade ettiği anlamı duyuları aracılığıyla muhakeme ederek kavrar. Akıl nesneler dünyasından ayrı olarak düşünme faaliyetini ilkeler alanında da işletir. İşte ilkeler alanındaki akletme faaliyeti de mantık ilkelerini doğurur. Tüm bu zeminin üzerine ise vahyi bilgi'yi alan akıl vahyî bilginin ışığında ve mantığın zemininde diğer nesneleri anlamlandırmaya başlar. İşte bu nokta insanî zihnin Müslüman zihne dönüştüğü noktadır.

1077
879
845
250
163
204
962
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.